Historia

1988 grundade Peter Forsgren Skellefteå Taekwondoklubb. En klubb som fram till 1998 var en relativt liten förening men som skulle visa sig växa, och utvecklas till en av Europas största och bästa tävlingsklubbar.

De tio första åren tränade man i gympasalar och hade ett medlemsantal på 20-40 aktiva. I och med att Niklas Andersson tog över verksamheten 1998 bytte klubben namn till Soo Shim Taekwondoklubb och flyttade in i lokalerna på Sörböle som då omfattade en total yta på 200 mvarav 100 mträningsyta.

Bild-4 (1)

Sedan dess har klubben expanderats, på alla sätt och vis.

Gällande klubblokaler så utökade man redan efter något år till att skaffa en andra träningsyta, för att sedan år 2005 bygga ett stort fitness center. Centret kom att omfatta gym, café, fyra stycken omklädningsrum, konferenssal och hela tre träningssalar.

Ytterligare en milstople i Soo Shim:s historia gällande lokaler kom under år 2014. En gigantisk om/utbyggnation inleddes på Brogatan 27 våren 2014.

Resultatet blev en toppmodern träningsanläggning med bland annat större och fräschare utrymmen för Taekwondo, Hapkido, gym och funktionell träning, ny entré, ny reception/café/butik-del, nya omklädningsrum, nytt kontor, nytt behandlingsrum samt övernattningsrum för långväga gäster. Lokalerna blev dessutom handikappanpassade med en stor entré, hiss och lättåtkomliga ytor, allt för att öka tillgängligheten och verkligen bli en förening för alla.

Förutom att Soo Shim har förändrat och utvecklat lokalerna så har klubben också förändrat verksamheten en hel del genom årens lopp.

Höstterminen 2005 startade klubben upp sin första filial, placerad i Boliden, ungefär 3 mil utanför Skellefteå. Detta har efterföljts av filialer i Burträsk, Piteå, Älvsbyn, Gävle, Örnsköldsvik och Västerås.

2011 blev Skellefteå KS Hapkidoklubb en del av Soo Shim vilket ledde till ytligare ett namnbyte, då till Soo Shim Taekwondo och Hapkidoklubb.

Under tidens gång har grupper för alla olika åldrar satts igång, de allra yngsta som tränar är fyra år medan de äldsta är över 60 år. Våren 2008 startade klubben även en grupp för de med fysisk och psykisk funktionsnedsättning.

I dagsläget har klubben närmare 600 aktiva medlemmar, en styrelse bestående av åtta stycken ledamöter, sex stycken heltidsanställda samt över 30 ideellt engagerade tränare.

Om man ser till det idrottsliga och framförallt tävlingsverksamheten så har Soo Shim gått från att år 1998 vara Norrlands 3:e bästa tävlingsklubb, till att nu tillhöra en av världens bästa tävlingsklubbar.

Soo Shim har fram till och med år 2014 tagit över 140 internationella medaljer, 1 VM medalj, 10 stycken EM medaljer, 1 Ungdoms OS medalj samt haft en deltagare på London OS år 2012.

Klubben har fortfarande väldigt höga ambitioner, och ser verkligen med spänning fram emot kommande år, fulla av fortsatt utveckling.

139776638053770600_resized

Nyheter

Träningsschema för VT-2020

15 Jan: Vi hälsar varmt välkommen till en ny termin hos oss. Läs mer ››

ÖPPETTIDER UNDER JUL OCH NYÅR

23 Dec:Från den 21/12 - 2019 till och med den 6/1 - 2020 gäller följande öppettider:  Måndagar – T...Läs mer ››