Vad är taekwondo?

 Taekwondon har sitt ursprung i Korea och betyder foten och handens väg. Rörelserna är uppbyggda i en defensiv anda och lägger större vikt vid sparkar än de flesta andra kampsporter. Träningen är fysiskt – men också mentalt – utmanande och skapar goda förutsättningar för ett gott uppförande, en stark självkänsla och en vilja av stål.

Någonting som utmärker kampsport är dess förmåga att locka alla, gammal som ung och oavsett fysiska förmågor. Bläddra ner och finn din ålderskategori, vi hoppas få höra från dig snart! 

 

2016_04_27_barn-taekwondo

Är du mellan 4-5 år?
Här får barnen testa på grunder i taekwondo med balans, koordination, gott uppförande och enklare koreanska ord – allt genom lekfulla metoder.

 

eastercamp-38-1024x680
Är du mellan 6-8 år?
Träningen blir nu mer grenspecifik och det läggs större fokus på disciplin och sociala förmågor. Vid gult bälte finns möjlighet att tävla från 7 års ålder.

 

2016_04_27_barn-taekwondo-äldre

Är du mellan 9-13 år?
Nu börjar fartfyllda träningar med tävlingsinriktning där mer vikt läggs på styrka och rörlighet. Här stärker vi barnens självförtroende och självkänsla genom att uppmuntra till tuffare utmaningar.

 

2016_06_01_team_elite_gameday

Är du mellan 14-29 år?
Träningen blir mer fysiskt krävande med mål att bygga en stark fysik. Många tränar taekwondo som en rolig motionsform, och är du avancerad finns även möjlighet till internationella tävlingar.

 

2016_06_01_graderingsläger_vuxna

Är du över 30 år?
Det är aldrig för sent att börja träna taekwondo och ändå bli riktigt bra på det! Träna för att det är kul och för att må bra. Kroppsliga besvär, skador eller övervikt är inget hinder – det är en anledning till att börja!

 

Har du fysiska eller mentala svårigheter?
I vår habiliteringsgrupp tränas taekwondo på ett lättsamt sätt med målet att förbättra koncentration, balans och grovmotoriska färdigheter. Gruppen är för de mellan 13-30 år som har en fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Nyheter

Träningsschema för VT-2020

15 Jan: Vi hälsar varmt välkommen till en ny termin hos oss. Läs mer ››

ÖPPETTIDER UNDER JUL OCH NYÅR

23 Dec:Från den 21/12 - 2019 till och med den 6/1 - 2020 gäller följande öppettider:  Måndagar – T...Läs mer ››