Träningsgrupper, taekwondo

Kamplag

Team Elite

Team Elite är Soo Shims elitlag. Soo Shim:s avancerade kamplag är endast till för röda och svarta bälten som tävlar, tränar och satsar på elitnivå. Laget har träning 10-14pass/vecka och är förtillfället ett av Europas starkaste kamplag!

Läs mer här.

Mellankamplaget

Mellankamplaget består av Sveriges bästa nybörjare och tränar 4 pass i veckan där målet för alla är att komma upp på avancerad nivå. Från 14års ålder och andra grönt bälte är du välkommen att träna i Soo Shims Mellankamplag. 

Nybörjarkamplaget

Nybörjarkamp är första steget för de som är intresserade av tävling. Här tränar du som är över 14år, har gult till grönt bälte och har mål att utvecklas inom kamp. 

Barngrupper

Avancerade Miniorer 10-13år

Avancerade miniorer är barnens elitlag. Här tränar de barn som har höga mål inom tävling och de som minst har nått graden andra grönt bälte. 

Talang Miniorer

Talang miniorer har inga ålders- eller bälteskrav. Kravet för att delta i denna grupp är att man har höga mål inom kamp och har en stor vilja att ständigt förbättras. Denna grupp är ett kompliment till redan schemalagda träningar och uttaget för denna grupp görs löpande året runt av ledande tränare. 

Mellan Miniorer Grupp 1

Mellan miniorer är barngruppen för de som är mellan 7-10år gamla och har nått graden grönt bälte. 

Mellan Miniorer Grupp 2

Detta är gruppen för de som har gula och gröna bälten och är mellan 7-12år gamla. Här utförs en varierad träning med mål om att testa på tävling och klara graderingar. 

Nybörjare Miniorer 6-9år

Här tränar de som har första och andra gult bälte och är mellan 6-10år gamla.

Nybörjare Miniorer 4-5år 

Detta är gruppen för de allra yngsta men som kört tidigare terminer. Här tränas taekwondo på ett lekfullt sätt med mål om att utveckla allt från grovmotoriska färdigheter, så som taekwondosparkar och kullerbyttor, till gott uppförande och enklare koreanska ord. 

Bas-grupper

Bas 40år+

Taekwondo för dig som är över 40 innebär en rolig träningsform innehållande förbättrad stabilitet, styrka, balans, koordination, flexibilitet och uthållighet som resultat. Tack vare träning i grupp med duktiga och erfarna tränare är stämningen på topp under passen samtidigt som du kan utgå från dig själv och dina gna förutsättningar. Kroppsliga besvär, skador, övervikt eller liknande är inget hinder i träningen på Soo Shim High Performance Center!

Bas 14-39år

Detta är träningsformen där du får utmana dig själv, både mentalt och fysiskt, med förbättrad koordination, flexibilitet, styrka, uthållighet och självförtroende som resultat. Här tränar du som inte har några förkunskaper inom taekwondo och är mellan 14-39år gammal.

Bas 9-13år

Denna grupp är för dig som inte tränat förut och är mellan 9-13år gammal. Vi erbjuder fartfyllda träningar med tävlingsinriktning där bland annat koordinationsförmågan, koncentrationen och stabiliteten förbättras samtidigt som du har riktigt kul.

Bas 6-8år Grupp 1

Kropps- och rumsuppfattning, grovmotoriska färdigheter och samarbete i grupp inkluderas i olympisk taekwondoträning för barn i åldern 6-8 år. Samtidigt som stor vikt läggs vid koncentration och disciplin inkluderar träningen också mycket skratt och lek.

Bas 6-8år Grupp 2

Kropps- och rumsuppfattning, grovmotoriska färdigheter och samarbete i grupp inkluderas i olympisk taekwondoträning för barn i åldern 6-8 år. Samtidigt som stor vikt läggs vid koncentration och disciplin inkluderar träningen också mycket skratt och lek.

Bas 4-5år

Genom lilla taekwondoboken är målet med termninen att samla stjärnor efter klarade uppgifter under träningstimmarna. Allt från grovmotoriska uppdrag, så som taekwondosparkar och kullerbyttor, till gott uppförande och enklare koreanska ord. Träningarna har ett genomgående tänk med konkreta mål som uppnås genom lekfulla
metoder

Övriga grupper

TKD - Fitness

TKD-Fitness är träningsgruppen för alla bälten. Detta är gruppen för dig som vill motionera och träna taekwondo. Träningarna är varierade och roliga. Målet är inte tävling eller gradering, utan att komma i tu med kroppsliga bekymmer och att utveckla sin fysiska förmåga.

 

 

Fortsättning 40+

Detta är gruppen för dig som är över 40år och har tränat tidigare. Målet för denna grupp är förbättrad stabilitet, styrka, balans, koordination, flexibilitet och uthållighet. Tack vare träning i grupp med duktiga och erfarna tränare är stämningen på topp under passen samtidigt som du kan utgå från dig själv och dina egna förutsättningar.

Graderingskurs A

Graderingskurs A är för dig som har röda och svarta bälten och har som mål att gradera. Detta är också träningsgruppen för dig som vill inrikta dig mer traditionellt och utveckla kunskaper inom poomsae, greppteknik och självförsvar. 

Graderingskurs B

Graderingskurs B är för dig som har andra grönt och blåa bälten och har som mål att gradera. Denna träning kan också ses som ett komplement till den övriga träningen för dig som vill inrikta dig mer traditionellt och utveckla kunskaper inom poomsae, greppteknik och självförsvar.  

Graderingskurs C

Graderingskurs C är för dig som har gult och första grönt bälte och har som mål att gradera. 

Habiliteringen

I habiliteringsgruppen tränas Taekwondo på ett lättsamt sätt med målet att förbättra bland annat koncentration, balans och grovmotoriska färdigheter. Gruppen är för de mellan 13-30 år som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Nyheter

Träningsschema för VT-2020

15 Jan: Vi hälsar varmt välkommen till en ny termin hos oss. Läs mer ››

ÖPPETTIDER UNDER JUL OCH NYÅR

23 Dec:Från den 21/12 - 2019 till och med den 6/1 - 2020 gäller följande öppettider:  Måndagar – T...Läs mer ››